تحولات منطقه

وزیر کشور اصلاحات که در پوشش یک موسسه فرهنگی، زمین وقف‌شده‌ای را با کاربری «فرهنگی ـ آموزشی» در اختیار می‌گیرد، برخلاف قرارداد، اقدام به تغییر کاربری ساختمان به «مسکونی» کرده و آن را در هشت طبقه بنا می‌کند.

جزئیاتی از تخلفات موسوی لاری در «موقوفه تجریش» با پوشش یک موسسه فرهنگی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: ماجرا از یک توییت شروع شد. احد آزادی‌خواه، نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی در توییتی، از عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و نائب‌رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خواست تا درباره برخی فعالیت‌های خود در لوای یک مؤسسه خیریه، شفاف‌سازی کند.

امّا ماجرا از چه قرار است؟

 پیگیری‌های خبرنگار فارس حاکی از این است که عبدالواحد موسوی لاری سال‌ها قبل به همراه تعدادی از دوستان خود،  مرکزی با عنوان «مرکز اسلامی فاطمیه مُهر» را با هدف نشر معارف دینی از طریق فعالیت‌های فرهنگی ـ هنری و نیز کشف استعدادهای جوانان راه‌اندازی می‌کند.

مرکز اسلامی فاطمیه مُهر در سال ۸۴ به منظور فعالیت‌های آموزشی عام‌المنفعه، درخواست تملّک یک قطعه زمین از اداره اوقاف می‌کند و در نهایت زمینی به مساحت ۲۸۰ متر در اختیار این مرکز قرار می‌گیرد.

امّا آنچه در عمل اتفاق می‌افتد این است که موسوی لاری، کاربری ساختمان را از همان ابتدای شروع به‌کار، به مسکونی تغییر می‌دهد و ساختمان مسکونی در هشت طبقه در دست ساخت قرار می‌گیرد.

تصاویر زیر، نوع کاربری ساختمان در آغاز و اواسط کار را نشان می‌دهد.

تغییر کاربری این ملک از فرهنگی ـ آموزشی به مسکونی در حالی انجام می‌شود که در قرارداد اجاره زمین، به صراحت قید شده است که مستأجر، حق تغییر کاربری ملک را ندارد و چنانچه مستأجر به هر کدام از تعهدات خود پایبند نباشد، مؤجر حق فسخ قرارداد را دارد.

با این همه، آنچه امروز از این زمین برجا مانده است، یک ساختمان هشت طبقه با کاربری مسکونی است.

نکته قابل تأمل دیگر اینکه، موسوی لاری، به این بسنده نمی‌کند و در نامه‌ای به اداره اوقاف، به این بهانه که زمین مزبور، جوابگوی طرح مورد نیاز مؤسسه نیست، درخواست می‌کند زمین دیگری که در آن نزدیکی قرار دارد نیز به مرکز اسلامی مُهر واگذار شود.

اگرچه موسوی لاری در مسیر خود، موانعی را نیز تجربه می‌کند، امّا به واسطه ارتباطات و نفوذ خود، آن‌ها را پشت سر می‌گذارد.

ماجرا از این قرار است که وقتی موسوی لاری درخواست صدور پروانه ساخت زمین مزبور را می‌دهد، با توجه به مشاع بودن زمین، صاحب ملک مجاور شاکی می‌شود و در نهایت تخلف موسوی لاری و مرکز اسلامی مُهر، ثبت می‌شود.

با این همه، در نهایت، مجوز ساخت زمین صادر می‌شود و مؤسسه موسوی لاری، با قطع درختان، عملیات احداث ساختمان را آغاز می‌کند.

گفتنی است مصطفی موسوی لاری، پسر عبدالواحد موسوی لاری از مدیران شهرداری تهران است که در دوره شهرداری محمدعلی نجفی و محمدعلی افشانی نیز در شهرداری حضور داشته است.

در هر صورت، شفاف‌سازی درباره پرونده موقوفه تجریش، کم‌ترین انتظاری است که افکار عمومی از موسوی لاری دارد. همچنین ضروری است تا دستگاه‌های قانونی با ورود به این ماجرا، از تضییع حقوق عمومی جلوگیری کنند و ابعاد ماجرا را برای افکار عمومی روشن سازند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.